Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

BRATISLAVA 27. 9. 2019 - Akú školu by ste dopriali deťom na Slovensku? Takéto priania písali a kreslili deti, učitelia a rodičia a poskladali ich do papierových lodičiek. Z nich (bolo ich 7824 ks) sa pokúsil tím projektu „Deti nepočkajú“ poskladať najväčší lipový list ako symbol verejnej diskusie. Slovenský rekord sa uskutočnil v piatok 27. septembra 2019 popoludní v OC EUROVEA v Bratislave v rámci Medzinárodného festivalu súčasného umenia Biela noc. Projekt „Deti nepočkajú“ mal v programe festivalu Biela noc svoje miesto aj s interaktívnou výstavou prianí z vyzbieraných papierových lodičiek. Súčasťou inštalácie bola aj Čierna skrinka s prianiami detí, ktorú vytvorila dvojica umelcov- Tereza Matkuliaková a Ľubomír Slovinský. Výstava trvala počas celých 3 dní festivalu. 

Rekord je prvou verejnou aktivitou projektu „Deti nepočkajú“. Cieľom projektu je sieťovanie aktérov z oblasti vzdelávania a pozitívna medializácia témy školstva a inovácií na školách. Rekordu a výstavy sa zúčastnili aj zástupcovia 12 skupín aktérov vo vzdelávaní: zriaďovatelia, učitelia, riaditelia, odborní zamestnanci škôl, rodičia, študenti stredných a vysokých škôl, univerzity, podnikatelia, neziskové organizácie, vedci a umelci. Rozmery tohto diela - symbolického listu lipy boli - šírka 6,20 m a dĺžku 5,70 m. Aktérom rekordu bola LIPANA, n.o. Košice, ktorej sme odovzdali certifikát.

Projekt „Deti nepočkajú!“ je podporený z programu ACF-Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.

DSCN7106

DSCN7104

DSCN7112

DSCN7127

FOTO: Slovenské rekordy

Friday the 19th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.