Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

logo lidl les m MALUŽINÁ 11. 05. 2023 - Najviac stromčekov za jeden deň, celkom 9500, vo štvrtok vysadili v Malužinskej doline v centrálnej časti Nízkych Tatier. Ide o nový slovenský rekord. Výsadbu urobili v bočnej doline Tajch na území Národného parku Nízke Tatry (NAPANT), v ktorom zelený les poškodila rozsiahla veterná a lykožrútova kalamita. Stabilitu týchto porastov podporujú výsadbou listnatých drevín ako je buk alebo javor. A, samozrejme, sadia tu aj ďalšie ihličnaté dreviny, ktoré nie sú tak postihované suchom a kalamitným stavom. Ide o jedľu, smrekovec a borovicu.  V doline vo štvrtok zasadili 9500 z celkového počtu 185.000 sadeníc, ktoré na obnovu lesa v NAPANT-e tento rok daroval obchodný reťazec v rámci kampane Voda pre stromy. Certifikát za spoločnosť LIDL prevzala Oľga Berecká, obchodná riaditeľka.

Výsadba sa robila na území veľkých kalamitných plochách, na ktorých zanikli podmienky pre prirodzenú obnovu. Tieto plochy bez pomoci umelej výsadby nie sú schopné obnovy. "Ide o spojenie viacerých kalamít, ktoré sa tu tiahnu od roku 2004. Po vetrových kalamitách vznikajú podkôrnikové kalamity, tento jav sa strieda pravidelne v cykloch. Z tohto dôvodu v rámci Malužinskej doliny vidieť holiny rôzneho vzniku," uviedol vedúci lesnej správy.

lidl 13

lidl 14

lidl 01

lidl 02

lidl 03

lidl 04

lidl 05

lidl 06

lidl 07

lidl 08

lidl 09

lidl 11

lidl 12

FOTO: Slovenské rekordy

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie textov a fotografií zo zdrojov webstránky slovenskerekordy.sk bez predchádzajúceho písomného súhlasu autora je porušením autorského zákona.

Tuesday the 16th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.