Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

ZAPÍSALI SME DO KNIHY REKORDOV

Ďakujeme, Marek! - zápis medzi rekordmanov športovcov.

BRATISLAVA 20.11.2022 - V poslednom medzištátnom futbalovom zápase tohto roka hrala slovenská reprezentácia s Čile, krajinou z Južnej Ameriky. Zápas bol zároveň rozlúčkou Mareka Hamšíka s národným tímom. Na tribúnach štadiónu na Tehelnom Poli bolo viac ako 20-tisíc vďačných fanúšikov. Išlo teda o rozlúčku ako sa patrí. Marek obliekal  dres Slovenska 15 rokov. V štatistikách Slovenského futbalového zväzu získal viaceré rekordné pozície.

Slávnostný ceremoniál rozlúčky sa uskutočnil tesne pred úvodným hvizdom stretnutia. Prvým gratulantom bol prezident SFZ Ján Kováčik. Potom zakladateľ Knihy slovenských rekordov Igor Svítok a podpredseda členskej rady OZ Kniha Slovenských rekordov Roman Farkaš odovzdali Marekovi Hamšíkovi medailu, pohár a certifikát, ktorým potvrdili, že je rekordmanom, ktorý má najviac štartov v slovenskej reprezentácii. Ich počet dosiahol číslo 136. Ďakujeme,  Marek!

Do sekcie REKORDMANI ŠPORTOVCI  v Knihe slovenských rekordov   pribudol k hokejistovi Miroslavovi ŠATANOVI druhá významná osobnosť slovenského športu.

hamsik 1

Najviac štartov (136) - zapísané do Knihy slovenských rekordov.
Najviac gólov (26)
Najviac asistencií (26)
Najviac víťazných gólov (10)
Najviac zápasov s kapitánskou páskou (60)
Prvý a jediný hráč, ktorý dosiahol métu 10.000 odohraných minút (10973)
Prvý a jediný hráč, ktorý zaznamenal 50 a viac reprezentačných výhier (53)
Najrýchlejšie dosiahnutých 50 štartov v drese SR (1704 dní = 243 týždňov + 3 dni)
Najrýchlejšie dosiahnutých 100 štartov v drese SR (3894 dní = 556 týždňov + 2 dni)
Najviac prvenstiev v ankete Futbalista roka (8)
Najviac prvenstiev v ankete Futbalista roka v rade (6)
Najviac účastí v TOP 3 ankety Futbalista roka (15 v rade - 8 x 1. miesto, 5 x 2. miesto, 2 x 3. miesto)

ŠTATISTIKA: Slovenský futbalový zväz

Friday the 19th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.