Sviečky Marty Kušnírovej z Lastomíra opäť zaujali Ôsmaci z tabuľky prvkov naskladali dovedna 643 rôznych slov V Sládkovičove vytvorili perfektný rekord s tekvicami, svietilo ich tam 310 kusov Rekord v skoku do výšky na bicykli má hodnotu 127 cm
Designer: Joomla Templates 3.2
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

TOPOĽČANY - 14. 8. 2021 - V sobotu sa uskutočnil v Topoľčanoch pokus o slovenský rekord v príprave najväčšej omelety z vajíčok. Rekord sa uskutočnil na námestí M. R. Štefánika pred Mestským úradom . Začal rozbíjaním vajíčok. Predtým ako sa panvica dostala na ohnisko sa uskutočnilo oficiálne premeranie gigantickej panvice, ktorú vyrobili vo Vítkoviciach. Držiteľom a vlastníkom rekordu – najväčšia panvica sa stala spoločnosť DECODOM, ktorá ju dala vyrobiť. Priemer panvice mal úctyhodných 1.610 mm.

Medzitým už partia ľudí rozbíjala slepačie vajíčka, A bolo to poriadna robota, lebo rozbiť a prekontrolovať viac ako 1.000 kusov vajíčok dalo zabrať, rozšľahať ich s mliekom . Súčasne sa pripravovali ďalšie ingredencie - paprika, cibuľa, slanina, zelený hrášok, šampiňóny. Špecifikom rekordu bolo aj to, že ako zdroj tepla poslúžilo klasické ohnisko a nie plynové horáky. Po nahriatí panvice a vymastením povrchu slaninou sa pristúpilo k samotnej príprave omelety. Počet použitých vajíčok bol presne 1.020 kusov. Gurmánsky rekord bol pod taktovkou šéfkuchára rekordu Jozefa Zemaníka. Tento si prevzal po degustácii certifikát za druhý rekord - najväčšia omeleta.

Súčasťou rekordu bolo aj oficiálne premeranie panvice a zápis akcie s najväčším počtom slovenský subjektov, ktoré sa na rekorde podieľali.

Na rekorde sa podieľalo aj mesto Topoľčany pomohlo zabezpečiť najviac slovenských producentov podieľajúcich sa na jednom podujatí. Na akciu Stôl štedrého Žochára prispeli produktami VINÉRIA, HYZA, KOVÁČIK FARM-Andrej Kováčik SHR, DECODOM, celkom 5 firiem. tretí certifikát si prevzala primátorka mesta Alexandra Gieciová.

O tom, že omeleta bola chutná svedčí to, že na panvici nezostalo nič a slová chvály na megagurmánsky pokrm, sa hrnuli z každej strany. Z akcie sa vyzbierala suma na podporu charity vo výške 280 euro. Ďalší rekord s pannvicou tu - http://www.slovenskerekordy.sk/index.php/rok-2021/1335-najvaecsu-zemiakovu-placku-pripravili-v-v-liptovskom-mikulasi

omeleta 001

 

omeleta 005

 

IMG 0929

omeleta 007

omeleta 004

omeleta 006

omeleta 002 

IMG 0927

IMG 0946

omeleta 003

omeleta 008

 FOTO: Slovenské rekordy/archív organizátpra rekordu

 

 

Wednesday the 24th. © Copyright 1998 - 2024, All rights reserved, Igor Svítok.